Nutella κέικ με 3 μόλις υλικά

Με τόσες συνταγές που βλέπουμε καθημερινά στις τηλεοπτικές εκπομπές ή ακόμη και στο internet, κάποιες από εμάς που δεν το έχουν και πολύ με τη μαγειρική, έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως θα πρέπει να είσαι ο MasterChef για να καταφέρεις να φτιάξεις κάτι νόστιμο. Το συγκεκριμένο Nutella κέικ όμως που θα δεις στη συνέχεια, σίγουρα θα καταφέρει να σου αλλάξει την γνώμη! Αυτή την εύκολη συνταγή σίγουρα μπορούν να την κάνουν όλοι. Βέβαια έχει και άλλο θετικό, το ότι θα χρειαστείς μόλις τρία υλικά, οπότε αυτομάτως αυτό την κάνει και πολύ οικονομική πρόταση. Όσο για τη γεύση του γλυκού και μόνο που θα έχει μέσα Nutella, θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους. Ήρθε η ώρα λοιπόν να καταπλήξεις τους καλεσμένους ή έστω και μόνο τον αγαπημένο σου, προσφέροντάς τους αυτό το γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια σου!

 Τι υλικά θα χρειαστείς για το κέικ

  • 1 Nutella
  • 2 αυγά
  • μισή κούπα αλεύρι

Διαδικασία παρασκευής γλυκού

Το συγκεκριμένο κέικ θα είναι σε πιο υγρή μορφή, πάνω κάτω σα μια υγρή σοκολατόπιτα, οπότε μη νομίζεις ότι δεν έχει ψηθεί καλά όταν δεις το τελικό αποτέλεσμα και το ξανά βάλεις στο φούρνο σου. Οι ποσότητες που δώσαμε αντιστοιχούν σε ένα 20άρι ταψί, οπότε φρόντισε να έχεις και το ανάλογο ταψί για να το ψήσεις ή αλλιώς αύξησε τις δοσολογίες ανάλογα με την ποσότητα που θέλεις να βγει. Πώς ξεκινάμε όμως; Βγάλε λίγο λιγότερο από ενάμιση φλιτζάνι από τη nutella και βάλτο σε ένα μπολ. Έπειτα, κοσκίνισε τη μισή κούπα αλεύρι στο μπωλ και στο τέλος ρίξε και τα αυγά. Τώρα πάρε ένα πιρούνι και ανακάτεψε καλά τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, κάλυψε τον πάτο από το ταψάκι σου με ένα κομμάτι λαδόκολλα και ρίξε το μείγμα σου. Άπλωσέ το καλά σε όλη την επιφάνεια και βάλτο να ψηθεί σε προθερμανσμένο φούρνο στους 180 για λίγο λιγότερο από 30 λεπτά. Στα 25 λεπτά βάλε ένα πιρούνι και, αν όταν το βγάλεις είναι καθαρό, τότε είσαι έτοιμη να το βγάλεις από το φούρνο. Για το τελείωμα πάρε άλλο μισό φλιτζάνι από τη Nutella σου και άπλωσέ το καλά πάνω από το γλυκό σου όσο είναι ακόμη ζεστό, για να κρυσταλλώσει και να γίνει μια νόστιμη επικάλυψη.

Πηγή: www.ediva.gr